Patronen doorbreken

 

Herken jij je in een van deze situaties?

  • Ik voel me machteloos, want geen enkel dieet lijkt te werken
  • Ik ben een stress- en/of emotie-eter en weet niet hoe ik dit kan doorbreken
  • Ik wil weer lekker in mijn vel zitten
  • Ik ben bang om aan te komen
  • Ik krijg stress van alles wat ik allemaal moet en wil verbeteren
  • Ik heb weinig energie

In deze situaties is, elke keer in je eentje weer je best doen, helaas een tijdelijke oplossing. Met steeds minder vertrouwen als erg vervelend gevolg.

 

Stress en eten

Eten wordt vaak gezien als goed of slecht. Wat er dan goed of slecht is voor je, verandert constant. Het is daarom heel moeilijk om je te houden aan alle gezonde eetregels/goed bedoelde tips die je op het internet tegenkomt.

Daarom bepalen we wat goed en fijn werkt voor jou. In de praktijk zie ik dat veel mensen niet goed kunnen inschatten hoe gezond of ongezond hun eetpatroon is. We zijn vaak veel te streng voor onszelf. En dat maakt het alleen maar moelijker. Ik leer je daarom vooral wat je wél mag eten. Dat geeft meer rust en zorgt er vaak voor dat je minder zin hebt om te snacken. Daarnaast richten we ons op een nieuwe en gezonde relatie met eten. Losgaan tijdens een verjaardag of als je moe en onrustig bent, verandert naar aanvoelen wat goed voor je is op dat moment. 

 

Emotie-eten

Merk jij dat je regelmatig vanuit ongenoegen eet? Maar heb je geen idee hoe je dat patroon doorbreekt? Je bent zeker niet de enige! Ik heb hier veel ervaring mee vanuit mijn eigen geschiedenis en de vele mensen met dit dilemma die ik eerder heb geholpen.

Ik help je dan ook graag met het loskoppelen van je emoties en eten. Door emotie-eten aan te pakken, krijg je meer ruimte voor warme en blije gevoelens. En natuurlijk geven we de negatieve gevoelens ook een plek, zodat je minder angstig of gestrest wordt van eten. Je leert zo nieuwe, betere activiteiten inzetten om een fijner leven te hebben. De drang om te veel te eten neemt af en je ontwikkelt makkelijker een duurzaam en normaal eetpatroon.

 

Leer eten op jouw manier

Ben je op zoek naar hulp bij emotie-eten of stresseten? Maak dan een afspraak! Samen pakken we jouw probleem aan op een manier die bij je past. Je kunt voedingsadvies ook combineren met personal training, maar dat hoeft niet.

 

 

Woon in je de omgeving van Nijmegen en wil jij starten met bewegen onder mijn begeleiding?
​Neem dan gerust vrijblijvend contact op!