Mindfulness

 

Wil jij meer rust in je hoofd en je lijf ervaren? Dan is mindfulness de juiste aanpak voor jou:

  • Je leert ontspannen omgaan met je emoties
  • Je focust minder op de kilo’s, zodat de druk afneemt
  • Afvallen wordt onderdeel van een groter proces

Je wilt een gezonde relatie met eten creëren. Een relatie waarin jij de baas bent en eten en gewicht niet meer een constante druk op je schouders zijn. Hoe pakken we dat aan?

 

Compassie

Ieder mens leeft met beschermingsmechanismen. Tot op een bepaalde hoogte is dit geen probleem, maar als ze je te veel gaan overnemen worden we hier ontevreden van. Ook eten kan zo’n beschermingsmechanisme zijn.

Bij mindfulness leert je oordeelvrij observeren wat je denkt, doet en voelt. Je leert om jezelf los te koppelen van angstige of pijnlijke gedachtes en gevoelens. Je voelt je vrijer en kunt uiteindelijk met compassie naar jezelf en anderen kijken.

Voor mij is compassie een gevoel van warmte dat ontstaat als jouw emoties en emoties van anderen er mogen zijn en jij achter jezelf kan blijven staan om te bepalen wat je hiermee wil. Hierdoor komt er een gevoel van warmte vrij, dat we kennen als iets zeldzaams zoals mooie herinneringen aan vroeger als kind of van een vakantie.

Tijdens coaching en oefeningen richten we ons actief op deze compassie. Je leert wat je écht nodig hebt en hoe je met jezelf en anderen om wil gaan. Hierdoor hoeft eten jou niet meer te controleren. Jij hebt dan namelijk zelf de controle. Je gaat fijnere momenten krijgen in je leven dan eten je op dit moment geeft.

 

Eten als beschermingsmechanisme

Altijd ‘goed’ moeten eten, te veel eten of de drang voelen om te veel te willen eten, kunnen er op wijzen dat eten voor jou een beschermmechanisme is. Je merkt dan ook dat het niet meer werkt om elke keer je best te doen dit patroon te doorbreken.

We gaan daarom samen op zoek naar een nieuw pad, waarbij je aardiger bent voor jezelf. Alleen zo kun je jezelf helpen en een duurzame verandering maken.

 

Creëer meer rust voor jezelf

Wil je je rustiger voelen en een gezonde relatie met eten opbouwen? Dan kan mindfulness een groot verschil maken. Mindfulness is mogelijk als onderdeel van personal training en als onderdeel van voedingsadvies en coaching.

 

 

Woon in je de omgeving van Nijmegen en wil jij starten met bewegen onder mijn begeleiding?
​Neem dan gerust vrijblijvend contact op!