Wie ben ik?

Ik ben Stephanie Janssen (1988) en ik ben diëtist, personal trainer en (mindfulness)coach. Dat ben ik niet zomaar geworden. Rond mijn 17e ontwikkelde ik een obsessieve relatie met voeding en sport. Ik heb veel met voeding en sport geworsteld, omdat ik me niet onzeker wilde voelen en mijn zelfbeeld hoog wilde houden. Ik dacht dat ik gelukkig zou worden als ik het perfecte lichaam had. Maar dat lichaam kwam nooit; ik vond altijd wel iets nieuws dat beter moest.

Mijn humeur, zelfvertrouwen en contact met anderen werden afhankelijk van mijn eetgedrag. Daardoor was ik vaak gestrest en ontevreden. Ik weet dus hoe ontzettend moeilijk het kan zijn om je doelen te behalen en tegelijkertijd in balans te blijven. Ik heb geleidelijk geleerd om anders naar mezelf en mijn levensstijl te kijken. Nu wil ik jou daar ook bij helpen!

 

Mijn achtergrond en drijfveer

Een gezonde leefstijl kent een aantal aspecten die het voor veel mensen moeilijk maken om vol te houden. Ik leer je daarom om die aspecten op een nieuwe, positieve manier te benaderen. Het hebben en behouden van een gezonde leefstijl zou namelijk geen strijd moeten zijn.

Ik doe dat vanuit een aantal verschillende achtergronden:

  • HBO Voeding en Diëtetiek
  • Basis Fitnessopleiding FIT!VAK
  • NASM personal trainer opleiding
  • Ervaringsdeskundige 
  • Korte opleiding over emotie-eten
  • Kennis en ervaring: schematherapie

Ik help je niet alleen als deskundige, maar op een gelijkwaardige manier, als mens.

Vanuit de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik kennis en ervaring opgedaan met het diëtistisch begeleiden van overgewicht, ondergewicht en ziektebeelden. Daarnaast heb ik hier ervaring op gedaan als coach op het gebied van cognitieve gedragstherapie en motivational interviewing. Ik heb zelf 5 jaar therapie volbracht. Ik heb meeste aan schematherapie gehad en gebruik hier beginselen van binnen de begeleiding. Ik heb gemerkt dat dit erg effectief is tijdens coaching bij eet en gewicht struggles. Vanuit de cursus In de ban van emotie-eten, heb ik als professional ook bijgeleerd.

 

Mijn persoonlijke drijfveer

Ik heb voor mezelf therapie en een cursus mindfulness gevolgd, maar kan die ervaringen ook gebruiken in mijn rol als coach. Zo kan ik een betere en completere begeleiding bieden en ondertussen meer genieten van mijn werk. Ik vind het belangrijk om vragen aan mezelf te blijven stellen. Hoe kan ik er met compassie op dit moment voor mezelf zijn? Wat heb ik echt nodig? Vaak proberen hoge eisen en beschermmechanismen ons dingen wijs te maken die niet kloppen en ons leven niet leuker maken. We ervaren het leven voor het grootste gedeelte vanuit hoe we onszelf voelen en hoe we daarmee omgaan. Daarom zijn het voor mij belangrijke drijfveren. Het streven naar materiële of resultaatgerichte zaken doen voor mij niet veel om mijn stress en onzekerheid op te lossen.

 

Drijfveren binnen mijn werk

Doorgeven dat voor jezelf zorgen heel belangrijk is bij problemen met eten en gewicht, voelt als een roeping. Waar ik echt blij van word binnen mijn werk? Als ik zie dat iemand liever naar zichzelf wordt, waardoor de leefstijl vrijwel automatisch verbetert. En de momenten van verbinding!

Ik ben blij dat ik een sociaal beroep heb. Ik vind het mensen ondersteunen leuker dan het ondernemersgedeelte van mijn werk. Ik wil graag leven en werken op mijn eigen manier en ondernemen geeft me die vrijheid. Ondernemen heeft me nogal wat uitdagingen opgeleverd, maar ik heb er veel van geleerd. Verder vind ik het mooi om te zien dat mijn manier van werken, die ik de loop der jaren heb opgebouwd, werkt en ervoor zorgt dat mensen van binnen naar buiten veranderen. Daar ben ik trots op!